Sószoba kivitelezés lehetőségei:


Best Life Pro sószoba kialakításakor jellemzően nem szükséges semmilyen átalakítás a helyiségben. A helyiség adottságait, egyedi igényeket, pénzügyi kereteket figyelembe véve a lehető leghatékonyabb sóterápiát valósítjuk meg.

Sófalainkat, sószobáinkat elsősorban terápiás céllal, parajdi kősóból építjük, melynek jótékony hatása orvosilag alátámasztott és évtizedek óta alkalmazott. Amennyiben a sószoba kialakításakor a látványt kívánják előtérbe helyezni akkor a himalájai, narancssárga színű sótéglákkal dolgozunk. A sótégla légzőszervekre gyakorolt hatása messze alulmarad a parajdi sótömbök hatásához képest, ám kitűnő negatív ion forrás! Természetesen létezik a két típus kombinációja is, ekkor a parajdi sótömbök közé ún. sótégla prizma kerül beépítésre. A sótégla prizmák hátulról különböző színekben megvilágíthatóak, így kitűnő látványelemek!

TEKINTSE MEG REFERENCIÁINKAT! >>>

Nem szükséges külön helyiség a sóterápia megvalósításához! A sófal kialakítható lakásban, nappaliban, hálószobában, irodában, óvodai csoportszobában egyaránt! Élvezze a Best Life Pro sóterápia nyújtotta előnyöket TV nézés, alvás közben odahaza, vagy az irodában munka közben!

A sóterápia alkalmazása az alábbi esetekben ajánlott: légúti megbetegedések, légúti allergiák (toll, pollen, pihe, por stb.), arcüreggyulladás, asztma, szénanátha, nátha, hörghurutgyulladás, dohányzás okozta irritációk, horkolás, szívritmuszavar, vérnyomás szabályozás, alvászavar, immunrendszer erősítés, stresszoldás esetén.
További információ a sóterápiáról.

 

Sószoba építés lehetőségei:

A sószoba kiegészítő lehetőségei:

 

Sófal, sószoba építése parajdi kősóból:

A parajdi sótömböket a bordásfalhoz hasonló rácsos, fából készült tartószerkezetbe helyezzük bele. A rácsos szerkezet anyaga borovi fenyő. A parajdi kősóra jellemző, hogy a nátrium-kloridon kívül nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz (pl.: fluor, nitrit, kalcium, magnézium, vas), melyek jelenléte okozza a sótömbök szürkés színét. A parajdi sótömbök másik nagyon fontos tulajdonsága, hogy a felületük porózus, így nagy aktív felülettel rendelkeznek. A sótömbök felületéről a sórészecskék könnyen a légtérbe illetve onnan a légutakba jutnak. Ezt a folyamatot segíti elő a sófalba épített ventilációs rendszer mely óránként 100 m3 levegőt áramoltat át a sótömbök felületén. Ezen típusú sószoba kialakításával az ún. száraz sóterápiát valósítjuk meg. A sószobában a gyerekek aktív időtöltés közben (ének, torna) élvezhetik a sóterápia pozitív hatásait, s vidáman játszadozhatnak a parajdi sóőrleménnyel feltöltött „somokozóban” is.

A sórészecskék a légtérbe jutva kifejtik fertőtlenítő hatásukat, elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, gombákat, valamint a szervezet védekező öngyógyító funkcióit stimulálják. A sós levegő belégzésével tisztulnak a légutak, így a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok. A sóterápia alkalmazásával növelhető a szervezet általános fizikai és biokémiai állapota, melynek hatására javul a perifériás keringés, erősödik az immunrendszer. A sószoba klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása.

 

 

"Somokozó" avagy sóhomokozó:

Homokozó melybe homok helyett őrölt só kerül. A gyerekek kedvence! Nemcsak nyáron, hanem télen is homokozhatnak, somokozhatnak, manipulatív tevékenységet folytathatnak, miközben odakinn nagy pelyhekben esik a hó! Sóhomokozónak kimagasló légzésterápiás hatása van! Játék közben a gyerekek felkavarják az apró sórészecskéket, így nagyon magassá válik a levegőben a sóion koncentráció. A sóhomokozó kétféleképpen alakítható ki: fakeretben mint a hagyományos homokozó, vagy pedig a helyiség alját teljes egészében beborítjuk őrölt sóval.

 

Sófal, sószoba építése himalájai sótéglából:

A sófal kialakítása narancssárga, vöröses Pakisztánból származó, ún. himalájai sótéglából készül, falazásos technológiával. A himalájai sótéglafal kitűnő látványelem, narancssárga színe nyugalmat, meghittséget sugároz. A sótéglafal kialakítható háttérvilágítással is, melyet alkalmazva esténként még inkább gyönyörködhetünk a sótéglák szépségében. A sótégla légzésterápiára gyakorolt hatása ugyan kisebb mint a parajdi kősóé, ám az emberi szervezetre így is nagyon nagy hatása van. A sótégla, a sótömbhöz hasonlóan természetes negatív ion (anion) forrás. A negatív töltésű ionok egészségesek, erősítik immunrendszerünket, teljesítőképességünket, jó hatással vannak az idegrendszerre, lelki egyensúlyra. A negatív ionok semlegesítik az elektroszmogot, megkötik a levegőben lebegő por és pollenszemeket. A negatív ionok gyógyító hatása

 

Sófal parajdi kősóból, himalájai sótégla prizmákkal:

A kialakítás alapja a rácsos szerkezetű, parajdi sófal. A sótömbök közé himalájai sótéglából ún. prizmákat helyezünk el, melyek megtörik a rácsos fal egyszerűségét. A sótégla prizmák hátulról különböző színekben megvilágíthatóak, így kitűnő látványelemek. A sófalakba színterápiás egységek is beépíthetőek.

 

Telített sóoldat párologtatása:

A Best Life Pro telített sóoldat a parajdi kősóból készül egy speciális eljárással. A Best Life Pro telített sóoldat nem csak egyszerűen a kősó vizes oldata! Az általunk kifejlesztett egyedi eljárásnak köszönhetően párologtató edény falán kirakódott sókristályokban olyan kristályszerkezet alakul ki, melyek felületéről a vízben oldott sóionok könnyen és nagy számban a légtérbe tudnak jutni. A sóoldat párologtatásával az ún. nedves sóterápia valósítható meg.

A sóionok a légtérbe jutva kifejtik fertőtlenítő hatásukat, elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, gombákat, valamint a szervezet védekező öngyógyító funkcióit stimulálják. A sós levegő belégzésével tisztulnak a légutak, így a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok. A sóterápia alkalmazásával növelhető a szervezet általános fizikai és biokémiai állapota, melynek hatására javul a perifériás keringés, erősödik az immunrendszer. A sószoba klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása.

A Best Life Pro telített sóoldat használatával a légzés könnyebbé válik, csökkennek az allergiás, asztmás panaszok, csökken a horkolás.

Ajánlott: légúti megbetegedések, légúti allergiák (toll, pollen, pihe, por stb.), arcüreggyulladás, asztma, szénanátha, nátha, hörghurutgyulladás, dohányzás okozta irritációk, horkolás, szívritmuszavar, vérnyomás szabályozás, alvászavar esetén.

A telített sóoldat előnye, hogy kis összeggel megvalósítható a sóterápia akár lakásban, akár intézményekben. A kis összegű kezdőtőke mellé viszont folyamatos ráfordítás párosul, ugyanis az elpárolgott sóoldatot, a párolgás intenzitásától függően 2-3 havonta pótolni szükséges. További hátránya, hogy folyamatos gondozást igényel, ugyanis az edény falára kirakódott sókristályok kivezethetik az oldatot az edényből!

Ha teheti válassza a száraz sóterápiát, mely egyszeri költség és gondozásmentes! Hosszabb távon olcsóbb!

 

Fel