Kedves Látogató!

Ezen az oldalon olyan gyakori kérdéseket válaszolunk meg, amit sószobáinkat használó vendégeink tettek fel. Itt az ő eredményeiket, véleményüket is olvashatják.

Ha Önnek is lenne kérdése, amire az oldalon nem találta meg a választ, tegye fel és mi legjobb tudásunk szerint megválaszoljuk.

Itt kérdezzen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Asztmás vagyok, használhatok sóterápiát?

Számos orvosi tanulmány igazolja és a tapasztalat is azt mutatja, hogy az asztma leküzdésének legeredményesebb módja a sóterápia alkalmazása.
Az asztmás esetek 95 %-ban tünetmentes gyógyulás érhető el. A sóterápia alkalmazásának kezdetén az asztmás személynél első egy-két alkalommal a tünetek súlyosbodhatnak, ez a tisztulás szakasza, míg az összes váladék távozik a szervezetből. Néhány kúra után az asztmatikus állapot nagyfokú javulása tapasztalható, mellyel akár a tünetmentes gyógyulás is elérhető.

"A köhögés csillapodott, könnyebben lélegzünk." (B.András, B.Andrásné)
Gyermekem gyakran beteg, egyik megfázásból a másikba esünk. Erre jó a sóterápia?

Nátha, megfázás, köhögés, orrdugulás, felső légúti panaszok esetén kiválóan alkalmazható a sóterápia. Segítségével könnyebben túlesünk a betegségeken, a lerakódott váladékoktól segít megszabadulni, az orrüregeket segít kitisztítani.

"Betegségek hamarabbi lefolyása, gyermekeim sokkal kevesebbet hiányoznak az Óvodából. Sószoba használat után 6 hétig is járnak folyamatosan (előtte 1-2 hétig), ellenállóbb a szervezetük a fertőzésekkel szemben." (F.Mariann)
Középfülgyulladás, fülfájás esetén alkalmazható a sóterápia?
Igen, jótékony hatással van rá. Otthoni kiegészítő terápiaként a sópárnát ajánljuk, amit hidegen vagy melegen is alkalmazhatnak. Utóbbi esetben fájdalomcsillapításra is alkalmas.
"Szeretném megosztani az én pici sikeremet, úgy tűnik a kisfiam hallása (amivel korábban problémák voltak) rendeződött, a fülgyulladásnak nyoma sincs."(B.Csilla)
A gyermekem ekcémás/pikkelysömöröm van. Erre nyújthat megoldást a sóterápia? 
Igen. A sószoba látogatás, illetve fürdőkúraként ajánlott a parajdi fürdősó és/vagy sószappan alkalmazása. A só szaruoldó, hámosító, bőrfertőtlenítő hatása miatt nagy segítséget nyújthat a bőrbetegségekben szenvedőknek.
Gyermeket várok, ilyenkor is járhatok sóbarlangba? 
Tulajdonképpen a magzatvíz is 1%-os sóoldat, illetve a tény, hogy a haloterápiának semmilyen ismert mellékhatása nincsen, lehetővé teszi, hogy gyermekvárás esetén is alkalmazható legyen a sóterápia. Természetesen a terhesség alatt megjelenő magas vérnyomás ellenjavallat, így kérje ki orvosa véleményét is!
Gyerekeknél milyen idős kortól javasolt a sóterápia?
Minél korábban. Már 1-1,5 éves kortól javasolt. Segít a letapadt váladékok távozásában, mivel azt a kisgyerekek még sem kifújni, sem kiköpni nem tudják. Ezen kívül az orrleszívást is megkönnyíti.
Sószobázás után sokkal erősebben köhögtem. Megfertőztek odabent vagy betegebb lettem?
Nem. E tünetek fokozódása természetes velejárója a folyamatnak. Mivel a só minden folyamatot felerősít a szervezetben, elkezdődik a méregtelenítés, a váladékok felszakadása, ezért érezheti magát betegebbnek. Ezek a tünetek a kezelés folyamán csökkennek, illetve fokozatosan elmúlnak.
Sószoba használat után nagyon erősen csípi az orromat a só.
Javasoljuk az orröblítést tiszta vízzel, vagy 1%-os sóoldattal. Az orröblítés egyébként a mindennapi életünk része is lehet, hiszen segít tisztán tartani az orrüreget és kimosni a melléküregeket. Allergiások és szénanáthában szenvedőknek ez különösen ajánlott most, hogy elkezdődött az allergiás időszak.
COPD-m van, ennél a betegségnél ajánlott sószobázni?
Igen. A száraz sóterápiás kezelés - a kis méretű sószemcsék belélegzése - segít a váladék feloldásában és annak eltávolításában. A betegség nem gyógyítható (egyelőre), de jelentős életminőség javulás érhető el a terápia alkalmazásával, ez segít a betegség szinten tartásában.
Megelőzésre, immunrendszer erősítésre használnánk a sószobát. Milyen gyakoriság javasolt?
Ha különösebb probléma nem áll fenn, akkor heti 1-2 alkalom javasolt a sószobában.
"Ősszel kezdtünk járni és egész télen nem voltunk betegek. Köszönjük." (Gy.Anikó)
"A sóterápia már megtapasztalt jó hatása miatt járunk, a tisztább, egészségesebb szervezetért." (Cs.Emese)
Allergia ellen jó lehet ha sószobába járok? 
Egy hatékony és természetes alternatíva a sóterápia, mely egyaránt alkalmazható belsőleg - ionizált, sópárás levegő belélegzésével - és külsőleg - orr- és szemöblítéssel. Sópára belélegzésekor, a só a levegőben lévő szemmel nem látható szennyeződéseket magához vonzza, megköti, és elpusztítja a baktériumokat, gombákat. A negatív ionok csökkentik a pozitív töltésű anyagok allergenitását a légzőrendszer sejtjeiben.