SÓGENERÁTORAINK

A sógenerátor jellemzői:

Nagyon intenzív terápiát biztosít. Használat közben a finom sószemcsék bekerülnek a légtérbe, és onnan bejutnak a légutakba. Használatával a levegő sótartalma magas koncentrációt ér el.

A sógenerátorok kiválóan alkalmazhatóak lakossági, orvosi és közösségi célokra egyaránt.

Működése, tulajdonságai:

A generátor a belehelyezett nagy tisztaságú sót megőrli. Amikor a só kellő finomságúvá őrlődött (0,1-5 mikrométer) a záró korongon található lyukon keresztül elkezd kiáramlani a légtérbe. Az őrlési ciklus elején (1-3perc) kisebb, majd később nagyobb mennyiségben áramlik ki füstszerűen a sóaeroszol. A kellően finomra őrölt sószemcse órákon át lebegő állapotban marad a helyiségben. A generátort csak a sószobába lépés előtt, vagy a szobában tartózkodás elején kell használatba venni.

 

Best Life Pro sógenerátor - BLP-1 típus

BLP-Sz1 vizjel2

 • kis helyen elfér
 • falra szerelhető / álló kivitel
 • kompakt kialakítás
 • esztétikus, fából készült generátor ház ( a sószoba kiviteléhez illően )
 • programozott üzemidő a helyiség méretének megfelelően
 • dekor világítás
 • beépített ventilációs rendszer
 • távirányítós kivitel ( opcionális )

Műszaki adatok:

 • méretek: 270 x 520 x 210 mm,
 • tápellátás. 230 V / 30 W,
 • súly: 5 kg

Ajánlott: otthoni és zárt közösségi célra.

Ára: bruttó 444.500,- Ft

Megrendelhető telefonon vagy emailben: +36-70-601-76-25  vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Best Life Pro sógenerátor - BLP-2 típusBLP-CV2 vizjel2

 • kis helyen elfér
 • kompakt kialakítás
 • programozható üzemidő,
 • beépített ventilációs rendszer,
 • alacsony üzemeltetési költség,
 • digitális kijelző

Műszaki adatok:

 • méretek: 380 x 450 x 230 mm,
 • tápellátás: 230 V / 30 W,
 • súlya: 10kg

Ajánlott: otthoni, közösségi, orvosi célra.

 Ára: bruttó 749.900,- Ft

Megrendelhető telefonon vagy emailben: +36-70-601-76-25  vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

A SALSANO DC-405 sógenerátormiskolc salsano

Tulajdonságai:

 • szabályozható NaCl koncetráció, kapacitás 1.000 – 10.000 mg/perc
 • beépített ventilációs rendszer
 • alacsony üzemeltetési költség

Műszaki adatok:

 • méretek: 455 x 555 x 323 mm
 • tápellátás: 230 V / 95 W
 • súlya: 15 kg

Ajánlott: közösségi és orvosi célokra.

A készülék 6 programmal rendelkezik, melyek a különböző sókoncentrációk létrehozását teszik lehetővé, továbbá a sóbefújás ideje is szabályozható.

A Smallwheel Kft. a lengyel gyártmányú SalSano száraz só aeroszolos generátor hivatalos forgalmazója.

Ára: 1.490.000,- tól, a felszereltségtől függően.

Megrendelhető telefonon vagy emailben: +36-70-601-76-25  vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Felkeltettük érdeklődését? Keresse kollégánkat aki készséggel áll az Ön rendelkezésére!

tel.: +36-70-601-76-25 email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Hogyan működik a sógenerátor, halogenerátor?

salsano

LOGO

HALOGENERÁTOR, AZ EGÉSZSÉG SZOLGÁLATÁBAN

 

Mi az a „haloterápia” (sóterápia)?

1843-ban Feliks Boczkowsky lengyel sebész Wieliczka (Lengyelország) városában dolgozott egy ismert sóbányában. A bányászok munkakörülményeinek egészségre gyakorolt hosszú távú hatásait tanulmányozta. Munkájával elsőként bizonyította be a száraz só aeroszolban gazdag mikroklíma egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Ezt követően, 1958-ban a világ első szanatóriumát nyitotta meg a városban.

A „haloterápia” nem más, mint egy száraz, sós aeroszollal feltöltött légtérben való tartózkodás. A kezelés számos probléma esetén segít. Ajánlott szinte mindenféle légzőszervi megbetegedés esetén. A nátrium-klorid aeroszol stimulálja a légzőszerv csillóit és támogatja a test természetes védekező képességét.

A tanulmány kiterjedt a módszer hatékonyságának értékelésére is. Az egyik vizsgálatban 596 bronchitises asztmában szenvedő gyermek vett részt. A sókamrában eltöltött 3-4 nap után 92%-uk érezte a légzésében bekövetkezett jelentős javulást.

A „haloterápia” előnyös kezelt allergia esetén is. Nagyon hatékony módszer a pollen allergiában szenvedő betegek kezelésében; a tanulmány szerint a betegek 82%-ánál bizonyult a sóterápia hatékonynak.

Kedvező hatása lehet még a visszatérő csalánkiütés, pszoriázis, gennyes bőrgyulladás, pattanás és egyéb eredetű bőrgyulladás esetén is. Közvetett módon pozitív hatással van a testfolyadékokra és a sejten belüli immunitásra is, csak úgy, mint a test nem specifikus immunológiai folyamatira. Ezen kívül természetesen csökkenti az allergiára való fogékonyságot is.

A „haloterápia” aktív szerepet játszik a szív és érrendszeri megbetegedések elleni küzdelemben is, amelynek a populáció öregedésével egyre több ember esik áldozatul. Az aktív negatív ionok stimulálják az anyagcserét és a helyi szöveteket védik, ezáltal pozitív hatással vannak a kardiovaszkuláris rendszerre, az endokrin rendszerre, a béltraktusra és a légutak nyálkahártyájára.

A sókamra maximális hatásának elérése érdekében a páciensnek konzultálni kell orvosával.

Hogyan hat a sóbarlang-terápia?

salt_cave

Egy sóbarlangnak kijelölt helyiség mesterséges mikroklímájának kialakításához kiegészítő berendezésekre is szükség van annak érdekében, hogy a tartósan hatékony aeroszol mennyiséget elő lehessen állítani. Ehhez sógenerátor használata szükséges.

A száraz só aeroszol koncentráció egy sókamrában min. 8,8 mg/ lég m³, a tengerparti levegőé 4,7 mg/ lég m³, a Wieliczka sóbánya levegője pedig 22 mg/ lég m³.


A fentiek alapján a különféle betegségek a só aeroszol különféle koncentrációját követelik meg. A sógenerátor lehetővé teszi a felhasználónak a különféle sóterápiás programok használatát, figyelembe véve a kezelni kíván tüneteket, betegséget.

Fontos-e tudni, hogy mit lélegzünk be?

A légzés az ember egyik legtermészetesebb folyamata. Sajnos nem vagyunk tudatában annak, hogy a légzéssel hogyan védhetjük egészségünket. A levegő a légutakon keresztül a tüdőbe áramlik be. A tüdőben történik meg a gázok cseréje; az egyik legfontosabb létfontosságú szervünk, ami kivonja az oxigént a levegőből, és a vérbe kerülve eljut testünk minden egyes sejtjéhez.

Sajnos a légzéssel egyéb anyagokat is a szervezetbe juttatunk. Ezen anyagok hatása a szervezetünkre azonban már teljesen eltérő hatással vannak. A virágpor, a különféle gombák spórái, gázok, maró anyagok, egyéb káros vegyületek, stb. lerakódásai – az adott részecske szemcse méretétől függően - jelen vannak a légző rendszer különféle területén.

Felkeltettük érdeklődését? Keresse kollégánkat aki készséggel áll az Ön rendelkezésére!

tel.: +36-70-601-76-25 email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.